В Олександрівському районі пішохідні переходи роблять більш безпечними

10.01.2018 14:01

У Запоріжжі пішохідні переходи підсвічують червоним світлом. Для цього їх обладнують LED лампами відповідного кольору. Такі заходи дозволяють додатково убезпечити пішоходів, які переходять проїжджу частину в темний час доби.

В Олександрівському районі на сьогодні обладнані червоними LED лампами шість пішохідних переходів. У пріоритеті ділянки доріг біля навчальних закладів і найбільш жваві місця скупчення людей.

- Додаткове освітлення пішохідних переходів червоним світлом сигналізує про підвищену увагу. У темну пору доби не завжди добре видно пішоходів, особливо в одязі темного кольору. А так водії реагують і пригальмовують перед переходом. Це, перш за все, безпека людей. Додатковим освітленням вже обладнані переходи біля кількох навчальних закладів, де постійно ходить багато дітей, молоді, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Червоні LED лампи освітлюють пішохідні переходи за адресами - вулиця Шкільна, 11, 38. Тут часто переходять дорогу учні шкіл №1 та гімназії №2. Також додаткове підсвічування з'явилася на перетині вулиць Гоголя-Академіка Чабаненко (перехід в районі навчальних корпусів - ЗНТУ, ЗНУ). Безпечніше переходити дорогу пішоходам стало по Набережній магістралі. Це переходи в районі ТРК «Сіті Молл», центрального парку культури і відпочинку «Дубовий гай» і по вулиці Українській.

Об'єкти підвищеної безпеки були обладнані в листопаді-грудні минулого року за рахунок коштів міського бюджету та депутатського фонду облради.

Валерій Мостовий зазначив, що в новому році також будуть оснащені додатковим освітленням інші пішохідні переходи. Об'єкти визначені. Планується убезпечити, зокрема, переходи, що ведуть до навчальних закладів району.