У Запоріжжі триває відновлення даху, пошкодженого обстрілом

02.05.2023 12:25

Так, працівники компанії «Запоріжремсервіс» продовжують виконувати роботи з капітального ремонту даху багатоповерхівки за адресою вул. Незалежної України, 1/2, що у Дніпровському районі міста.

Ця багатоповерхівка ще минулоріч у жовтні зазнала ушкоджень внаслідок вибухової хвилі, коли ворожа ракета поцілила неподалік. Далася взнаки й потреба у капітальному ремонті покрівлі, який не проводився від моменту забудови будинку, а саме – 50-х років минулого століття.

Зважаючи на всі ці фактори, не витримав дерев’яний дах і весняного випробування опадами. Подекуди після дощів вода почала затікати у квартири мешканців верхніх поверхів. Аби усунути всі незручності й забезпечити комфорт і безпеку людей, які тут мешкають, фахівці КП «Запоріжремсервіс» наразі проводять капітальний ремонт покрівлі за цією адресою, повністю перестилаючи покриття.

- Комісія обстежила будинок, було прийняте рішення провести капітальний ремонт покрівлі. Від початку квітня підприємство «Запоріжремсервіс» працює на об’єкті, виконується повна заміна, ремонт дерев’яної частини і вкладання м’якої покрівлі – два шари руберойду і шар OSB-плит. Вже завершені роботи над одним з під’їздів. Загальна площа робіт склала 370 квадратних метрів. Для виконання було використано близько 700 квадратних метрів покрівельних матеріалів, - заначила представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Працівники підприємства намагаються працювати швидкими темпами, аби вкластися у найкоротші терміни. Втім, ставлять за пріоритет якість, тож зважають у перебігу робіт на погодні умови. Також на подвір’ї багатоповерхівки продовжується вивезення сміття – залишків старої демонтованої покрівлі.