У Комунарському районі проводять весняне прибирання

04.05.2023 15:50

Роботи з благоустрою та підтримки життєдіяльності міста продовжуються в усіх районах Запоріжжя. У місті також триває масштабна весняна толока.

Як повідомили в Комунарській райадміністрації, минулого тижня в районі проводилася низка робіт з благоустрою. Зокрема, покіс трави та бур’янів на внутрішньоквартальних і безгосподарних територіях. 

Фахівці КП «ЕЛУАШ» виконали роботи з поточного середнього та дрібного ремонту ділянок дороги по вул. Північнокільцевій.

Працівники районної дільниці КРБП «Зеленбуд» очистили газони від сміття на площі понад 860 тис. кв. м. Виконали роботи з підмітання доріжок на площі майже 18 тис. кв. м. Щоденно на території району комунальники очищали 155 урн від сміття.

Крім того, покіс трави виконали по вул. Новокузнецькій (4 тис. кв. м), вул. Чумаченка (10 тис. кв. м), у сквері біля будівлі кінотеатру «Космос» (1,2 тис. кв. м), по вул. Космічній (20 тис. кв. м). Всього скошено траву на площі понад 30 тис. кв. м.

Впродовж тижня підрядна організація виконала роботи з підбору випадкового сміття по вул. Північнокільцевій, вул. Космічній, вул. Новокузнецькій, по вул. Чумаченка та вул. Парамонова ("білі плями").

Вивезено сміття по вул. Привокзальній, Космічній, пр. Соборному та вул. Дослідна станція.

Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» провели огляд та наладку мереж зовнішнього освітлення по вул. О. Говорухи та по заявкам від 15-80.

Крім того, спеціалісти Комунарської районної адміністрації взяли участь у засіданні постійно діючої районної робочої групи з координації проведення робіт зі знищення карантинних рослин.

Також у районі проводиться велике весняне прибирання:

  • ТОВ «КК «Мрія» (вул. О. Говорухи, 28а) приведено прибудинкову територію до належного санітарного стану (покіс, прибирання);
  • АЗС (вул. Східна, 14) прибрано прилеглу територію та виконано покіс трави;
  • ДП «Дитяча залізниця» виконано роботи з фарбування паркану навколо території закладу;
  • КУ «Міська лікарня № 1» - роботи з покосу трави на території медичного закладу та вивезено зелену масу;
  • мешканці будинків №4 та №6 по вул. Магара й №84 по вул. Дослідна станція привели до належного стану прибудинкові території - прибрали випадкове сміття, покосили траву, облаштували квітники біля житлових будинків.

Заклади освіти Комунарського району також продовжують роботи з приведення територій до належного стану. Так, співробітники футбольного клубу «Металург» та ЗОШ №38, ДНЗ №274 (вул. Північнокільцева, 16) покосили траву та прибирали сміття.