У Запоріжжі все більше колективів приєднуються до загальноміської толоки

04.05.2023 16:15

Запоріжці продовжують приводити місто до ладу в рамках весняної толоки, яка стартувала 24 квітня. До акції вже приєдналися чимало охочих. Сьогодні, 4 травня, на прибирання вийшли представники Дніпровської райадміністрації і територіального відділу освіти того ж Дніпровського району. При виборі локації ставили за мету принести якомога більше користі. Тож впорядкували прибудинкову територію біля зруйнованої ворожою ракетою багатоповерхівки по вул. Зестафонській, 8.

«Запоріжець сучасного покоління - не той, хто пише гнівні коментарі в соціальних мережах, а той, хто ДІЄ!» - саме так звучить гасло цьогорічної загальноміської толоки. Попередньо «озброївшись» рукавичками, робочим одягом та садовим інвентарем – зокрема сапками й лопатами - до загальноміської толоки приєднався колектив Дніпровської райадміністрації і територіального відділу освіти Дніпровського району, а також загальноосвітньої школи № 87. Загалом на прибирання вийшли близько 30 осіб.

- Старі люди кажуть - поспішай робити добро, бо завтра буде пізно. Сьогодні таких можливостей більш ніж достатньо. В Запоріжжі і в нашому районі було дуже багато «прильотів», чимало біди нам завдали наші «сусіди». Тому треба дослухатися до людей, де їм важко – намагатися допомогти. В будинках, у які влучила ракета, або неможливо жити, або не зовсім зручно, і багато людей виїхали за межі країни, або на захід України. Дехто робить тут ремонт, живучи в цей час в інших квартирах, винаймаючи їх. Голова ОСББ не в змозі назбирати кошти, щоб потім спрямувати на обрізку дерев, покіс трави, збір сміття. Тому на таких локаціях зараз проходять толоки, щоб допомогти людям навести лад, - зазначив в.о. голови Дніпровської районної адміністрації Володимир Грянистий.

Окреслили учасники толоки чималий фронт робіт: викосити траву і впорядкувати газони, прибрати випадково кинуте сміття з проїжджої частини, а також пофарбувати малі архітектурні форми – елементи дитячого майданчика, розташованого на подвір’ї. Впевнені, у такий спосіб не тільки дбають про благоустрій кожної конкретної території, а й краще пізнають один одного.

- Саме такі заходи показують, що таке команда. Ми ж все одно працюємо всі разом на благо нашого міста і участь у загальноміській толоці неабияк згуртовує, - розповіла начальниця територіального відділу освіти Дніпровського району департаменту освіти і науки міськради Яна Литовченко.

Представники територіального відділу освіти Дніпровського району вирішили не зупинятись на досягнутому й запланували також впорядкувати територію довкола адмінбудівлі, в якій працюють, а ще – приєднатися до прибирання парку ім. Сагайдачного і Правобережного пляжу.

Нагадаємо, започаткована екологічна ініціатива покликана згуртувати усіх містян задля того, щоб зробити Запоріжжя ще чистішим та комфортнішим тилом для наших військових. Триватиме загальноміська толока до 24 травня. Долучитися може кожен. Для цього потрібно об’єднатися з друзями чи колегами у команду та обрати будь-яку активність, яка зробить Запоріжжя чистішим і охайнішим.

За умовами, команді потрібно дати назву, зареєструвати її через гугл-форму та зробити у соцмережах фотозвіт виконаної роботи. Обов’язково у дописах мають бути хештеги, щоб світлини не загубилися: #дій_некоментуй #результатнашимисилами #запоріжжя_toloka_festival.

Серед усіх команд буде обрано команду-переможця, яка отримає VIP-квитки в кінотеатр, табличку з відзнакою та фірмові сувеніри.