Одразу в декількох дворах Запоріжжя, які раніше не освітлювалися, встановили енергозберігаючі світильники

11.01.2018 14:00

У Запоріжжі третій рік поспіль реалізується масштабна програма з освітлення вулиць, дворів, територій приватного сектору. Виконується реконструкція старих мереж зовнішнього освітлення, також вуличні ліхтарі з'являються там, де їх ніколи не було. Результат – за два роки були освітлено більше 240 об'єктів, тепер городянам світліше і безпечніше ходити в темний час доби. Роботи тривають і у 2018 році.

Один з масштабних об'єктів з освітлення – внутрішньодворова територія, що охоплює одразу кілька житлових будинків від вул. Рекордної до вул. Незалежності України (в радіусі від вул. Верхній до пр. Металургів). Будинки розташовані в центрі міста, однак освітлення у дворах не було з моменту їх спорудження. На сьогодні тут виконані роботи по будівництву мереж зовнішнього освітлення. Було встановлено 54 залізобетонних електроопори, 60 світлодіодних світильників, прокладено 2100 м проводу СІП. Роботи виконані підрядною організацією. Електромонтери КП «Запоріжміськсвітло» провели пуско-налагоджувальні роботи. На сьогодні у дворі забезпечено 100% освітлення.

- Протягом кількох років були звернення від мешканців з проханням забезпечити внутрішньодворових освітлення. Обсяг робіт великий, охоплені одразу кілька дворів. На їх виконання знадобилося близько місяця. За програмою освітлення в місті, в тому числі і на даному об'єкті встановлюються сучасні світлодіодні світильники. Вони з меншою споживаною потужністю і природною світловіддачею ламп. У порівнянні зі старими світильниками споживання електроенергії скоротилося в два рази, - розповів головний інженер КП «Запоріжміськсвітло» Олексій Кочергін.

За підсумками 2017 року у Запоріжжі було виконано будівництво мереж зовнішнього освітлення по 143 об'єктам, переважно це внутрішньо квартальні території та вулиці приватного сектору, які раніше взагалі не освітлювалися. Ще по 34 була проведена реконструкція старих мереж.

Визначено об'єкти і складені графіки на 2018 рік. Роботи тривають.