У Запоріжжі розпочав роботу ще один дитячий садок

12.01.2018 13:00

Протягом декілька років у Запоріжжі існувала проблема з нестачею місць у дошкільних установах. Багато батьків просто не мали можливості водити своїх малюків в дитячі садки. З 2016 року в обласному центрі розпочалася цілеспрямована робота по скороченню черг в дошкільні установи. Програма була розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. На сьогодні в місті черга фактично скоротилася більш ніж в чотири рази. Наприкінці минулого року після реконструкції відкрито ще один дошкільний заклад - дитячий садок №144 (ясла-садок) «Запорожець» у Комунарському районі.

Більше 1,5 тисячі дітей - такою ще два роки тому була черга у дошкільні заклади Запоріжжя. На сьогодні це 368 дітей. Позитивного результату вдалося досягти завдяки планомірній та цілеспрямованій роботі міської влади. Міським головою Володимиром Буряком була поставлена задача – розробити програму, спрямовану на ліквідацію черг до дитячих садків. З 2016 вона реалізується.

За цей період в місті були відкриті додаткові групи, виконані реконструкції дошкільних установ, які багато років не працювали. Зокрема у минулому році було відновлено роботу трьох дитячих садків. Один з них - №144 у Комунарському районі.

Сучасний, затишний, оснащений за останніми технологіями садок почав працювати у Комунарському районі. У ньому обладнані пральня, харчоблок, медкабінет, є всі необхідні меблі, іграшки, спортінвентар.

Дошкільна установа № 144 (ясла-садок) «Запорожець» була закрита після тривалої експлуатації у 2001 році. Через 16 років садок у грудні минулого року знову відкрив двері для малюків. Сьогодні тут функціонують 12 груп, розрахованих на 222 дитини. Це групи раннього та дошкільного віку, дві з них з інклюзивною формою навчання.

- Садок зовсім недавно запущений в експлуатацію. Але життя в ньому вже кипить. З дітками займаються, забезпечений весь навчально-виховний процес, створені комфортні умови. Садок дійсно зразково-показовий. Сьогодні виконується програма міської влади, спрямована на ліквідацію черги, а також, щоб вивести дошкільні установи на рівень подібний цьому. Тут обладнаний за останнім словом і харчоблок, також виконані заходи з термомодернізації будівлі. Малюки в теплі, і нагодовані. У цьому році робота буде продовжена. На сьогодні черга в дошкільні заклади Запоріжжя значно скоротилася. Міський голова Володимир Буряк поставив завдання повністю її ліквідувати, - зазначив заступник міського голови Валерій Еделев.

Дошкільна установа «Запорожець» розпочала роботу з середини грудня минулого року. Малюки вже адаптувалися. Захоплено грають в групах, у дворі, займаються, виступають на святах.

Варто зазначити, що за 2017 році в Запоріжжі також були відкриті дитячі садки №100 у Шевченківському районі та №186 у Вознесенівському.

Робота з ліквідації черги в дошкільні установи триває. В окремих садах на сьогодні навіть є вільні місця, куди готові прийняти малят.