Запорізькі комунальники готують теплові мережі до зими

16.05.2023 15:50

Наразі робітники концерну «Міські теплові мережі» працюють на вулиці Зелінського у Вознесенівському районі міста на одній з ділянок теплових мереж. Роботи планові, адже ділянка була технічно зношеною та за минулу зиму тут декілька разів траплялись аварії. Тепер старі чавунні труби замінюють новими пластиковими гідроізольованими.

Комунальники зазначають, що робота на вулиці Зелінського має свої складнощі, адже теплові мережі простягаються в житловій забудові, де розташовано безліч підземних комунікацій. Наразі на об’єкті задіяно дві одиниці спецтехніки та бригада робітників концерну «Міські теплові мережі». За декілька днів роботи вони замінили близько 80 метрів труби. Всього запланована заміна 200 метрів тепломережі.

- Для проведення робіт наші робітники виконали демонтаж бетонних плит, розкриття ґрунту, потім демонтаж старої труби та вкладання нової пластикової, гідроізольованої труби діаметром 219 мм. Далі за технологією виконується ізоляція стиків, проводяться гідравлічні випробування, і якщо все добре, йдемо далі по ділянці, - розповіла майстер АВР концерну «Міські теплові мережі» Ліліана Уварова.

Сьогодні робітники концерну виконують складний етап роботи – монтаж відводів. За їх словами, ці конструкції треба вбудувати без зламів, для цього треба правильно зробити заміри. Але всі майстри з досвідом, тож обіцяють зробити все технічно правильно та акуратно.

Роботи на вулиці Зелінського триватимуть до 15 червня.