Для запорізьких першокласників влаштували онлайн-свято

17.05.2023 19:45

Згідно з задумом, першокласникам дали завдання - надіслати свої фото у вишиванках із різних куточків світу. Виставку зі світлинами своїх вихованців організували напередодні Дня української вишиванки співробітники запорізького дошкільного закладу «Рожева зоренька». Підготували до свята й багато інших онлайн-чудес.

З 90 малюків, які відвідували запорізький дошкільний заклад №196, більшість зараз перебуває за кордоном — у Польщі, Німеччині, Угорщині, Австрії, Чехії. Чимало дітлахів і на заході України. Але всі залюбки відгукнулись на пропозицію своїх вихователів долучитися до свята вишиванки.

- І вони надіслали нам із різних куточків землі свої фотографії. Всі діти — в українських вишиванках. Війна роз’єднала нас, на жаль, а вишиванка знову об’єднала в одне родинне коло. У заході до дня вишиванки взяли участь і бабусі, бо в закладі працює онлайн-школа від бабусь. Вони надіслали нам свої вишивки, - розповіла вихователька-методистка ДНЗ №196 «Рожева зоренька» Людмила Основа.

Все про вишиванку у різних пізнавально-ігрових формах розповідатимуть малюкам у день свята. Так, організатори підготували виставку квітів, якими українські майстрині зазвичай орнаментують вишиванки. Також розробили майстер-клас з прикрашання вишиванки малюнками.

Вивчатимуть також і тематичну поезію. Аби діти краще запам’ятали вірш, проілюстрували його орнаментами з різних вишиванок.

Загалом національно-патріотичне виховання — один із пріоритетних напрямків праці з дітьми у цьому освітньому закладі.

Дотримуються його і в період роботи в режимі онлайн. Зокрема, через секрети української вишивки знайомлять дітей із історією рідного краю, народними оберегами та символами різних регіонів країни.

- У цьому одязі закодовано дуже багато символів: краси, добробуту, оберегів щасливої долі, родової пам’яті. І взагалі, це свято демонструє, що ми відчуваємо себе справжніми українцями і налаштовані на збереження культури, звичаїв, традицій нашого українського народу, - розповіла директорка ДНЗ №196 «Рожева зоренька» Лілія Алімова.