У Комунарському районі тривають роботи з благоустрою території

19.05.2023 09:10

Як розповіли у райадміністрації, у Комунарському районі комунальники продовжують ремонт дитячих та спортивних майданчиків, косять траву, прибирають сміття, обрізають дерева та кущі, ремонтують дороги тощо.

Так, за результатами обстеження стану дитячих та спортивних майданчиків наразі тривають роботи з їхнього ремонту в парку ім. Юрія Гагаріна. А у сквері по вул. Чумаченка, 32 проводяться роботи з поточного ремонту урн та лавочок.

 Щодня тривають у районі і роботи з покосу трави на внутрішньоквартальних та безгосподарчих територіях. За звітний період була скошена трава на площі 18 800 кв. м за адресами: вул. Парамонова, 12, вул. Чумаченка: 15-г, 25-а, 25, 9-11, вул. Магара, 1, 4, 9 вул. Комарова, 7 та вул. Європейська, 42 – 34. Крім того, на площі понад 55 000 кв. м скошено траву у парках та скверах і на узбіччі доріг. Ці роботи виконано на ділянках по пр. Соборному, по вул. С. Серікова, Парамонова, Комарова, пр. 40-річчя Перемоги, вул. Північнокільцевій, Магара та у парках по вул. Нагнибіди – Новокузнецька та ім. Ю. Гагаріна. Вивезено понад 2,5 тонни зеленої маси.

Крім того, по вул. Чумаченка, Парамонова та в районі транспортної розв’язки по вул. М. Ласточкіна – О. Говорухи – Автозаводській виконані роботи з обрізки кущів. Також фахівці райадміністрації спільно з представником управлінням з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради провели рейд по внутрішньоквартальних територіях району, що по вул. Європейській, 8-а, вул. Новокузнецькій, 28-а та вул. Космічній, 90-а. Під час рейду були визначені аварійні дерева для подальшої підготовки актів на їх видалення.

Працівниками КРБП «Зеленбуд» в Комунарському районі очистили понад 1 200 000 кв. м газонів від сміття. Також підрядною організацією виконані роботи з підбору та вивезення сміття по пр. 40-річчя Перемоги, вул. Комарова, 2, з територій дитячих майданчиків, по вул. Північнокільцевій, вул. Космічній, біля будівлі кінотеатру «Космос», у лісосмузі «Дубки» та вул. Космічній, 76, 87, 116, 131. Ліквідовано сміттєзвалище по вул. Автозаводській.  

Фахівці КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно прибирали 57 зупинок. Також елуашівці протягом звітного періоду виконали роботи з поточного середнього та дрібного ремонту ділянок доріг по вул. Радіо та Космічній. Загальна площа ремонту склала 571,56 кв. м.

А фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконали роботи з огляду та налагодження мереж зовнішнього    освітлення по вул. Космічній та вул. Європейській.