У Запоріжжі проводять заняття для соціалізації дітей

18.05.2023 18:05

У місті почав працювати самоорганізований освітній простір для малечі (СООП). Це нове впровадження в освіті для дітей та підлітків, під час якого найменших запоріжців та вимушених переселенців навчають, як адаптуватися в дорослому житті.

У травні щосереди у Центрі дітей і молоді «Карітас Запоріжжя» проходять СООП-сесії для дітей та підлітків. Така методика роботи з дітьми є новою для Запоріжжя, тож педагоги центру проходили спеціальні тренінги, аби опанувати її.

СООП-сесії спрямовані на тренування соціально-комунікативних навичок дітей. Під час занять вони навчаються орієнтуватися в інформаційному потоці, критично й системно реагувати на зміну ситуації та адаптуватися до різних соціальних умов.

- Ми працюємо з дітьми віком від 6 до 18 років. Але у нас є такі матусі, які приводять 4-річних діточок, тоді вони працюють разом з ними, - зазначила старша педагог центру дітей і молоді БО БФ «Карітас Запоріжжя» Вікторія Бородіна.

Завітати на СООП-сесії можуть всі охочі мешканці та гості Запоріжжя. Під час занять дітей забезпечують всім необхідним, від канцелярії до ноутбуків.

Зареєструватися на СООП-сесію можна на сторінках Центру дітей і молоді «Карітас Запоріжжя» в соцмережах або за номером телефону (050) 344-90-09. У травні вони проводяться щосереди о 15.00, далі графік може змінюватися.

Центр дітей і молоді «Карітас Запоріжжя» розташований за адресою: вул. Фанатська, 17.