Представники місцевого самоврядування познайомилися зі словацьким досвідом енергоефективності

07.07.2017 15:10

Проект «Створення потенціалу для реформи енергетичного сектора: обмін досвідом Словаччини з Україною» реалізується Словацької асоціацією зовнішньої політики у партнерстві з українським Центром глобалістики «Стратегія XXI» та Асоціацією «Енергоефективні міста України».

В рамках цього проекту було організовано візит представників місцевого самоврядування України в Словаччину для ознайомлення з досвідом впровадження енергозберігаючих технологій. До складу української делегації увійшов і представник Запоріжжя - начальник відділу енергоменеджменту міського департаменту економічного розвитку В. Бондаренко.

Під час візиту представники українського самоврядування познайомилися з досвідом роботи Інституту по випробуванню і тестування будівель, вивчили діяльність і новітні розробки Slovak Innovation and Energy Agensy, відвідали муніципалітети міст, комунальні підприємства, компанії в сфері енергоефективності. Члени делегації також отримали детальну інформацію від словацьких фахівців про механізми впровадження проектів у сфері енергозбереження та енергоефективності, включаючи фінансові та організаційні аспекти їх впровадження.

Як підкреслили учасники проекту, такі візити є взаємвигіднимі для обох сторін. Обмін досвідом дозволяє «не вигадувати велосипед», користуватися вже апробованими напрацюваннями, а також знаходити оптимальні варіанти реалізації енергоефективних заходів.