В одній з музичних шкіл міста відбувся великий сімейний концерт

19.05.2023 20:00

У Запорізькій музичній школі №1 відбувся концерт під назвою «Музична родина — культурна країна». Особливість заходу у тому, що співали та грали на інструментах сім’ями – батьки з дітьми чи брати з сестрами.

Одними з виступаючих були брати Олександр та Даніїл Жаболенко. Старший – Олександр - каже, що 11 років поспіль навчався саме у цій музичній школі №1. Додає, що жодного разу не пожалкував про свій вибір, адже впевнений , музика та спів - то його справжнє покликання. Нині хлопець покращує свої навички вже у музичному коледжі та паралельно працює вчителем з вокалу в рідній школі. Тут, до речі, тепер навчається і його молодший брат.

- Тут дуже чудова атмосфера, дуже дружній колектив - це з самого дитинства я помітив, тому хотів саме сюди потрапити. Я дуже хотів співати, саме у цій сфері у мене вийшло, - розповів Олександр.

Його брат, 12-річний Даніїл, розповідає, і справді надихнувся прикладом брата. Хлопець навчається у музичній школі вже 6 років. Одночасно опановує вокал, фортепіано та скрипку. Зізнається, коли справа до душі, то вдається знаходити час на все.

- Нещодавно опанував скрипку – вона мені дуже подобається. Ще люблю фортепіано - це як основа музики, тому теж треба займатись, а спів як основна справа, - розповів учень ЗДМШ №1 Даніїл.

Концерт «Музична родина — культурна країна» має багаті традиції, його влаштовують у закладі вже 30 років поспіль. Головна мета – показати, як музика може об’єднувати та формувати спільні цінності у родини. Цього року свої таланти демонстрували 13 сімей.

- Сьогодні різні номери - і патріотичного спрямування, і веселі. Всі, звичайно, готувалися, це справа нелегка і потребує підготовки. В нас будуть виступати як викладачі, так і батьки з дітьми різного віку, - розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи ЗДМШ №1 Тетяна Суботович.

Викладачі кажуть, навіть у такі складні часи навчання не припиняється. Діти відвідують заняття як онлайн, так і приходять до школи. Нині тут працює кілька відділів: фортепіанний, струнно-смичковий, народних, духових та ударних інструментів, а також вокально-хоровий і театральний. Діти можуть самі обирати свій напрямок або ж навіть кілька.

Цієї суботи у школі проведуть День відкритих дверей, куди запрошують усіх зацікавлених. Тут вихованці школи з різних відділів продемонструють свої таланти під час концерту. Далі – щосуботи проводитимуть безоплатні пробні заняття для всіх охочих. Це роблять для того, аби діти могли спробувати пограти на різних інструментах, щоб обрати , який подобається найбільше.

- Цей захід, який ми анонсували, буде відбуватися щосуботи о 15:30, ми будемо його проводити до 11 червня. А після буде відпустка, у якій діти будуть відпочивати і ми їх чекаємо з 20 серпня. А у вересні хто забажає може вступити до нас на навчання, - проінформувала Тетяна Суботович.