Запорізькі комунальники виконують відновлювальні заходи у постраждалих приватних будинках

24.05.2023 11:25

Ремонт дахів, закриття вікон, встановлення тимчасових захисних укриттів, видалення понівечених дерев та багато іншої роботи виконували запорізькі комунальники впродовж останнього місяця, ліквідовуючи наслідки ракетних обстрілів приватного сектора. Наразі основну частину робіт вже виконано.

Навесні від ворожих ракетних обстрілів постраждали приватні будинки в різних районах міста. Щодня на місцях «прильотів» велися роботи з ліквідації наслідків, працювали комунальники. Зокрема, фахівці КП «Запоріжремсервіс». На місцях руйнувань працювала ремонтно-виробнича служба комунального підприємства. У роботах були задіяні теслярі, слюсарі, монтери, покрівельники, підсобні робітники, працівники автотранспортного цеху.

Як повідомили представники «Запоріжремсервісу», наразі вони завершили основну частину робіт у цих приватних будинках, що постраждали навесні внаслідок збройної агресії рф.

За більш ніж 80 адресами співробітники підприємства закрили вікна плитами ОSB, за більш ніж 60 — виконали різні види покрівельних робіт. Залежно від ступеня ушкоджень робітники ремонтували дахи або облаштовували нові. Для покриття використовували профнастил і шифер. За необхідності встановлювали на будинки тимчасові захисні укриття з плівки.

«Зелені» будівельники видаляли понівечені дерева, а також ті, які ускладнювали доступ до будинків і заважали проведенню ремонту. Активно використовувалась спецтехніка.

Майже 100 власників постраждалих будинків виявили бажання виконувати ремонти самостійно. Для проведення робіт вони отримали будівельні матеріали з міського резерву: ОSB-плити, шифер, дерев’яні будматеріали тощо.