У Запоріжжі кардинально оновлюють обладнання лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги

07.07.2017 15:20

Ускладнення після хірургічних втручань, пов'язаних з розвитком внутрішньолікарняної інфекції в Україні та світі займають одне з перших місць у післяопераційної летальності. Щоб звести до мінімуму виникнення внутрішньолікарняної інфекції і зараження парентеральними формами вірусного гепатиту і ВІЛ-інфекції, для 5-ї міської лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги за кошти міського бюджету були закуплені два модернізованих електронних парових стерилізатора. З роботою нового стерилізаційного обладнання ознайомився під час виїзної наради заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Як розповів виконуючий обов'язки головного лікаря Андрій Попович, центральне стерилізаційне відділення обслуговує всі відділення, маніпуляційні кабінети і операційні лікарні.

- Міська влада приділяє підвищену увагу наданню якісної і своєчасної медичної допомоги в лікувальних установах Запоріжжя. Сьогодні ми ознайомилися з роботою стерилізаційного обладнання - автоклав. Для пацієнтів робота цього устаткування не особливо помітна, але для лікарні і для надання якісної лікарської допомоги це обладнання є базовим. Тут проходять стерелізацію не лише інструменти, але також і операційна білизна, перев'язувальні матеріали. Поступове і поетапне оновлення матеріально-технічної бази запорізьких лікувальних установ - це суттєвий крок до побудови сучасної якісної системи надання медичної допомоги в місті, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Варто відзначити, що за два роки функціонування комплексної програми з оновлення матеріально-технічної бази, на закупівлю обладнання для міської клінічної лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги було виділено близько 30 млн. Грн. У 2017 році робота в цьому напрямку триває. У бюджеті Запоріжжя на закупівлю медичного обладнання для первинної медицини і лікарень передбачено майже 80 мільйонів гривень.