У Запоріжжі відбувся концерт юних талантів «З Україною в серці»

29.05.2023 17:45

У Палаці культури «Орбіта» відбувся звітний концерт юних талантів Запоріжжя. На заході нагороджували кращі колективи та вихованців Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Також в рамках концерту урочисто вручили свідоцтва про закінчення позашкільної освіти.

Звітний концерт вихованців Міського палацу дитячої та юнацької творчості розпочався з українського народного танцю колективу вокально-хореографічної студії "Чайка". Юні артисти підготували для глядачів 4 номери, які відпрацьовували близько шести місяців.

- Це все нові номери – сьогодні тільки прем’єри. Ми їх вчили достатньо довго. Підготували не тільки українські номери, а ще й ті, що танцюють в інших державах – наприклад, італійські. І ще закарпатські — вони трішки відрізняються від танців нашого краю. Було складно вивчити лексику, костюми були нові, але ми впоралися, - розповіла вихованка вокально-хореографічної студії «Чайка» Катерина Торчна.

На концерті виступали не лише колективи, а й дуети та соло-виконавці. Серед номерів були як ліричні, так і розважальні.

Зайшли своє відображення у концертній програмі й реалії сьогодення - юні артисти підготували виступи, присвячені війні.

Були серед учасників і ті, хто вже виступав на міжнародних конкурсах. Це, зокрема, акробати. Артисти презентували  нові номери, а також ті, які вже полюбилися глядачам.

Захід об’єднав у собі цілих 3 події: звітний концерт, урочисте вручення свідоцтв про закінчення позашкільної освіти та нагородження найкращих виконавців і колективів призом «Сонячний дельфін-2023». Цього року дипломи отримали 42 випускники, а за своєрідний «Оскар» від палацу творчості боролись 74 номінанти.

- Ми розробили ці авторські нагороди у вигляді сонячних дельфінів. Їх зробили наш керівник гуртка робототехніки разом з дітьми, з вихованцями. Кожен номінант отримає такого сонячного дельфіна і медаль, яку присудять вихованцю року і найкращому колективу. Це теж та номінація, яка буде сьогодні вирішуватися. Це дуже важливий захід, бо кожного року ми проводимо його і наші діти, наші вихованці дуже чекають і дуже пишаються, якщо вони отримують нашого сонячного дельфіна. Це наш Оскар, - проінформувала директорка МПДЮТ Людмила Маринюк.

Переможців обирали в семи номінаціях: майстерність, палітра, звуки музики, магія танцю, спортивна гордість, вогні рампи, розумники та розумниці.  У закладі додають, що дуже пишаються своїми випускниками та призерами і сподіваються, що наступним звітним концертом відзначатимуть перемогу України.