В Запоріжжі ліквідовують наслідки негоди

31.05.2023 18:45

Через сильну зливу у Запоріжжі на деяких вулицях зливостоки не встигали впоратись з великою кількістю води. І сьогодні зранку – знову дощило. Після вчорашньої сильної зливи комунальні служби міста одразу розпочали ліквідацію наслідків негоди.

88 співробітників КП «ЕЛУАШ» основні зусилля спрямували на розчищення системи зливових каналізацій та відведення води з вулиць. Для цього задіяли 17 одиниць техніки.

Наразі у Запоріжжі понад 165 кілометрів підземних мереж водовідводу, 44 ділянки є проблемними. Комунальники системно здійснюють очищення зливової каналізації та дощоприймальників, але на деяких ділянках вони просто фізично не впоралися з такими обсягами води разом з мулом, травою, камінням та сміттям.

- Комунальним підприємством опрацьовано 44 проблемних ділянки, після завершення зливи через півгодини було повністю відновлено рух транспорту, як громадського, так і приватного, було повністю покращено всюди систему і повністю відновлено нормальний пасажиропотік у місті, - розповів директор департаменту муніципального управління ЗМР Віталій Лисенко.

Ближче до вечора на дороги міста вийшли трактори МТЗ з навісними щітками. Вони працювали в кожному районі в залежності від потреб. За допомогою цієї техніки комунальники розганяли воду в місцях, де вона найбільше збиралася. Роботи з ліквідації наслідків негоди тривали протягом ночі.

- Ця проблема не один десяток років формувалась і вона вже потребує ретельної уваги. Треба капітально відбудовувати ці дощовві стоки, і по кожній ділянці ми бачимо, що є над чим працювати. Просто раніше до цієї проблему не було стільки уваги, - пояснив заступник міського голови Запоріжжя Степан Махсма.