У Запоріжжі обговорили проблемні питання перевезення пасажирів на маршрутах громадського транспорту

16.01.2018 14:00

Сьогодні, 16 січня, в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради відбулась нарада з представниками підприємств, що займаються маршрутними перевезеннями пасажирів. Серед питань, які розглядалися - безпека дорожнього руху в зимовий період, дотримання перевізниками ліцензійних умов та договірних зобов'язань, технічний стан транспорту.

Як зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк, в зимовий період завжди відзначається зростання дорожньо-транспортних пригод в зв'язку зі складними погодними умовами. Тому перевізникам необхідно постійно перевіряти готовність автомобілів і водіїв до роботи в складних погодних умовах під час сильних снігопадів і ожеледиці.

- Зараз на вулиці мінусова температура, і городяни скаржаться, що довго доводиться чекати громадський транспорт на зупинках. Тому з сьогоднішнього дня фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку проводитимуть додаткові перевірки на маршрутах міського транспорту щодо роботи в ранковий і вечірній час пік, - розповів Олександр Власюк.

Також в Запоріжжі тривають перевірки технічного стану маршруток і дотримання перевізниками договірних умов в контексті виходу на маршрути автобусів великої пасажиромісткості та наявності нелегальних машин.

Серед питань, які також обговорювалися на нараді - забезпечення безперебійної роботи міських маршрутів 19 січня в День Хрещення Господня в період з 10:00 до 15:00.