Юних запоріжців привітали з Днем захисту дітей

01.06.2023 20:40

Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, у кіноконцертному залі ім. Довженка відбулося свято для найменших мешканців Запоріжжя, які перебувають на обліку в службі (управлінні) у справах дітей.

На обліку служби (управління) у справах дітей у Запоріжжі знаходиться 1169 дітей-сиріт та 483 дитини, що опинилися в складних життєвих обставинах, 817 дітей, що виховуються в опікунських сім’ях, а також 10 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей. Крім того, служба також опікується родинами, які приїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій. Саме для цих категорій діточок було організоване свято в рамках реалізації програми «Діти Запоріжжя».

На вході до кінотеатру гостей зустрічали герої відомих мультфільмів. Діти і дорослі з задоволенням фотографувалися та веселилися разом з ними, танцювали та грали у мильних бульбашках, а у холі кінотеатру на дітей чекали солодощі та розваги з аніматорами.

- Діти дуже втомилися психологічно, вони хочуть свята та розваг. Тому сьогодні, у День захисту дітей, ми зустрічаємо та вітаємо їх тут - наших першачків, наших випускників, прийомні родини. Ми сьогодні також дякуємо всім, хто нам допомагає, хто з нами завжди поруч. Це наші поліцейські, ювенальна превенція й патрульна поліція, Центр соціальних служб сім’ї та молоді, громадські благодійні організації, - зазначила начальниця міської служби у справах дітей Наталія Сиворакша.

Після запального флешмобу, який пройшов у залі кінотеатру, дітей привітали та вручили подарунки. Майбутні першокласники, які перебувають на обліку служби (управління) у справах дітей, а це 35 дітей, отримали портфелі з канцелярським приладдям, а діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які цьогоріч закінчують школу, 32 випускники - сертифікати на 2 тис. грн. Прийомним родинам вручили сертифікати на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час свята також відзначили Почесними грамотами виконкому працівників служби (управління) у справах дітей та громадських діячів, волонтерів і благодійників, а директорку Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» Світлану Адаменко нагородили медаллю «За особистий внесок у розвиток міста Запоріжжя».

Завершилося свято для юних гостей переглядом мультфільму «Кіт в чоботях 2: Останнє бажання».