БФ «Карітас Запоріжжя» влаштував дитяче свято

07.06.2023 16:40

Волонтери організації подарували запорізьким дітям можливість спробувати себе в ролі ведучого. Працювали спільно з медійниками телеканалу МТМ. Захід приурочили до Дня журналіста.

Захід відбувся у стінах «Простору, дружнього до дітей». Для початку організатори дали дітям ножиці та папір, щоб вони створили собі один із головних атрибутів журналіста – мікрофон.

Далі за планом — знайомство з медійною сферою. З презентацією професії до дітей завітали журналісти телеканалу МТМ. Оскільки кожен матеріал вимагає творчого підходу, першим завданням для учасників стала презентація себе.

- Мене звуть Андрій. Мені 8 років. Я люблю спати та читати. Вчуся грати на піаніно. - А чим тебе приваблює професія журналіста? - Тим, що тебе всі знають, ти в центрі подій, - розповів учасник лекції Андрій.

Серед учасників лекції є й маленькі блогери. Дехто вже має досвід роботи перед звичайною камерою. Проте з телевізійною технікою вони працюють вперше. 

- Вони спробували записати свій перший стендап, попрацювати з камерою, щось прочитати перед об’єктивом, погратися зі світлом на камері, взагалі дізнатись як техніка працює, - розповіла журналістка телеканалу МТМ Яна Курган.

 Також малеча мала змогу попрацювати з суфлером. Дехто помітно хвилювався, та все ж впорався на відмінно. Наостанок журналістки показали дітям дещо незвичне, а саме - невдачі в роботі, аби малеча не боялась помилятись у кадрі.

- Ми розповідали про те, як працює журналіст, яка в нього команда, я показала свій проєкт. Навіть показала свої, так би мовити, ляпи, бо у професійних журналістів теж не все завжди виходить, - пояснила журналістка телеканалу МТМ Вікторія Мельник.

Формат зустрічі малечі сподобався. Дехто вже уявляє себе ведучим чи журналістом у майбутньому. Організатори ж додають, що вже вигадали цікаві інтерактивні заходи для дітей на найближчий місяць.

- Заходів для дітей у нас в «Просторі» багато. Коного дня щось відбувається. Згідно з нашим проєктом, будуть 3 групки діточок. Одна дитина протягом місяця відвідає вісім різноманітних заходів. Від творчості до завершальної вечірки. Як-то кажуть, підсумковий захід нашого такого місячного безкоштовного абонементу відвідування простору, - розповів координатор «Простору, дружнього до дітей» БФ «Карітас Запоріжжя» Єгор Прокопенко.

Долучитись до розваг та заходів можна, попередньо зареєструвавшись за лінком. Для цього треба зателефонувати спеціалістам «Карітас Запоріжжя» за номером телефону (050) 322 46 00. Волонтери чекатимуть на нових відвідувачів.