У Запоріжжі провели штабне тренування на випадок надзвичайної ситуації

08.06.2023 11:20

Міська влада відпрацьовує порядок дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації в умовах військового стану. Тренування проводять, аби підвищити готовність органів управління та сил цивільного захисту міста до належних дій під час загальної евакуації населення, пов’язаної з військовими діями.

Сьогодні у великій залі Запорізької міської ради провели перший етап тренувань - засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До заходу також долучились комісія з питань евакуації у Запоріжжі та органи евакуації, представники патрульної поліції, Національної поліції ГУ ДСНС в Запорізькій області.

- Основна мета нашого навчання – на прикладі евакуаційного пункту повністю відпрацювати механізми взаємодії з містянами, у тому числі оповіщення населення, - наголосив перший заступник міського голови Олександр Власюк.

За розрахунками у разі проведення евакуації в районах міста будуть розгорнуті пункти евакуації, оперативні групи допомагатимуть містянам, зокрема літнім, маломобільним людям дістатися місць збору. Населення вивозитимуть до безпечних районів залізничним та автомобільним транспортом. Про евакуацію людей інформуватимуть через радіо, телебачення, автоматизовану систему оповіщення, телефонний зв’язок, обладнаний гучномовцями транспорт та системи оповіщення на підприємствах.

Також на базі одного з евакуаційних пунктів відбулось практичне відпрацювання дій та заходів з евакуації.