В Запоріжжі презентували нову виставку плакатів воєнного часу

09.06.2023 18:05

Сьогодні, 9 червня, у Запоріжжі стартувала нова виставка в рамках формату «Плакати воєнного часу», організована спільно з Міжнародним симпозіумом сучасного мистецтва BIRUCHIY @biruchiy. Цього разу експонуються роботи українського митця Дмитра Сімонова.

Дмитро Сімонов — український художник, креативник, аніматор. Протягом 18 років працював у рекламних агенціях, анімаційній студії та на телебаченні. Має понад 15 нагород на креативних, рекламних фестивалях і конкурсах.

Впродовж 10 років служив у Збройних Силах України.

Від початку повномасштабного вторгнення художник створює плакати та відеоролики для підтримки військових і народу України, а також для донесення правди про війну до міжнародної аудиторії. На даний час створено близько 70 плакатів.

- Сам автор каже, що має великий досвід у рекламних комунікаціях і вміє доносити інформацію через візуальні носії. Тому використовує ці навички, щоб розповісти світу правду про ворога та його війну проти України. Я вважаю, що в його роботах гарно поєднуються такі якості як простота та влучність, символізм та актуальність. Ось, наприклад, портрет Залужного на одному з плакатів – на мою думку, дуже влучно обрана фігура, яка символізує нашу майбутню перемогу, - розповів директор ТІЦ Олексій Каніщев.

Плакати Дмитра експонуються на фасаді Туристичного інформаційного центру, на проспекті Маяковського та рекламних кубах по місту. Всього 22 оригінальних роботи.

Виставка триватиме до 30 червня.