У Запоріжжі безробітних залучають до виконання суспільно корисних робіт

09.06.2023 18:40

У Запоріжжі стартувала реалізація програми суспільних робіт. Так, виконавчі органи міськради, комунальні підприємства залучатимуть безробітних для виконання певного переліку робіт.

Задіяти до виконання суспільно корисних робіт можуть містян та вимушених переселенців, які перебувають на обліку в Запорізькій філії обласного центру зайнятості як безробітні. Після звернення до центру зайнятості необхідну кількість безробітних буде спрямовано на підприємство, разом із коштами на заробітну плату для них. Вже далі з кандидатами укладають трьохмісячні договори, які передбачають виконання певного переліку робіт.

- Це роботи з благоустрою, з відновлення, вантажно-розвантажувальні роботи, роботи з гуманітарної допомоги, тобто всі види робіт, до яких можливо залучити безробітних осіб. Дане рішення діє в рамках державної програми «Армія відновлення», тому в Запоріжжі наразі ця програма буде запроваджуватися та діяти. Наразі міська рада активно співпрацює з Запорізькою філією обласного центру зайнятості щодо залучення безробітних осіб, - зазначив радник міського голови Геннадій Твердохлєбов.

Одним з перших скористалося програмою по залученню на суспільно корисні роботи безробітних комунальне підприємство «Запоріжринок». Воно вже уклало договори з десятьма безробітними, які допомагають наводити лад на восьми міських ринках.

- Ці люди виконують всю роботу з благоустрою – фарбування парканів, покіс трави. Найближчим часом будемо бетонувати ями. Кожні два тижні ці робітники переміщаються з одного ринку на інший для виконання робіт, - розповів перший заступник директора КП «Запоріжринок» Олександр Харченко.

Найближчим часом програмою мають намір скористатися ще кілька комунальних підприємств та районні адміністрації. Залучити до виконання суспільних робіт планують 140 безробітних, з якими зараз укладаються договори.