У Запоріжжі відбувся рейд, спрямований на недопущення дитячої праці

12.06.2023 14:00

Сьогодні весь цивілізований світ відзначає день боротьби з дитячою працею. У Запоріжжі з цієї нагоди та з метою недопущення незаконної праці неповнолітніх відбувся роз’яснювально-інформаційний рейд. У ньому взяли участь представники східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, управління праці Запорізької міської ради та служби у справах дітей Запорізької міської ради.

Під час рейду учасники відзначили неприпустимість експлуатації дитячої праці. Тому такий інформаційний захід організували з метою підвищення рівня обізнаності роботодавців щодо вимог чинного законодавства про працю дітей. Учасники рейду сьогодні відвідали місця можливого залучення неповнолітніх до праці – парки відпочинку, дитячі розважальні майданчики, заклади громадського харчування тощо. Під час спілкування представникам роботодавців були надані інформаційно-роз’яснювальні матеріали, а також доведено до відома, що законом передбачена відповідальність за неофіційне залучення дітей до праці.

Про захист прав та інтересів дітей у Запоріжжі дбає служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради. Як відзначила заступник начальника служби (управління) Інна Побельона, інформування про відповідальність дуже необхідне.

- Дитяча праця має відповідати законодавству і всі вимоги по влаштуванню підлітків повинні бути дотримані. Тобто, якщо підлітка приймають на роботу, то має бути офіційно укладений договір. Не допускається залучення дітей до неофіційного працевлаштування, або використання дитячої праці у будь-який засіб, який шкодить здоров’ю та інтересам дітей. Ми сьогодні під час рейду розмовляємо з працедавцями, попереджаємо про відповідальність і недопущення порушення прав дітей, - розповіла заступниця начальника служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Інна Побельона.