У Запорізькій міськраді розробили «Пам’ятку щодо методів боротьби з амброзією»

12.06.2023 14:10

Період цвітіння амброзії щорічно припадає на серпень-вересень, саме в середині серпня спостерігається пік пилкування. У Запоріжжі триває системна боротьба з цим небезпечним алергеном. Втім, аби зменшити кількість алергічних реакцій на бур’ян шляхом його знищення, потрібен комплексний підхід. З цією метою в міськраді розробили спеціальну «Пам’ятку».

Нагадаємо, з 2016 року у Запоріжжі реалізується міська Програма боротьби з карантинними рослинами. В обласному центрі амброзії позбуваються трьома способами: механічним, хімічним та фітоценотичним (гідросівба). Перший передбачає скошування алергену, другий – обприскування сходів засобами, що пригнічують їх ріст та розвиток, третій - переорювання грунту з подальшим висівом багаторічних злаково-бобових травосумішей, або розстилання газонних рулонів.

Особливості кожного з них детально описані у вже згаданій «Пам’ятці». Вона стане у нагоді всім, хто приєднається до боротьби з алергеном.

Мета її створення – інформування містян, ОСББ, керуючих компаній, підприємців та власників і орендарів земельних ділянок про необхідність знищення карантинних рослин в межах підконтрольних їм територій.

Також на сайті міськради можна ознайомитись зі спеціально розробленою мапою розповсюдження амброзії

Зміст самої «Пам’ятки» наводимо нижче.