Запорізькі «тепловики» проводять планові ремонтні роботи

13.06.2023 11:45

Фахівці концерну «Міські теплові мережі» продовжують готувати мережі до наступного опалювального сезону. Так, зараз у розпалі роботи на перехресті вулиць Святого Миколая та Першої Ливарної, що в Олександрівському районі. Тут триває заміна ділянки трубопроводу мережі опалення протяжністю 160 погонних метрів.

Труби тут були прокладені ще у 1992 році. За час тривалої експлуатації, прослуживши не один десяток років, вони не тільки фізично зносилися, а й вийшли з ладу через корозію.

Зважаючи на ці фактори, а також через часті локальні пориви (за останні два роки їх було щонайменше п’ять), виявлені в ході гідравлічних випробувань дефекти, на підприємстві вирішили провести заміну комунікацій.  Враховуючи схильність сталі до крихкого руйнування та старіння, замість старих труб вкладають попередньоізольовані діаметром 530 мм. Вони вкриті спіненим поліуретаном та шаром пластику і мають низку переваг, зокрема максимально запобігають тепловтратам.

- Ці труби дозволяють якнайдовше подовжити строк їх експлуатації та зменшують тепловтрати при транспортуванні теплової енергії до споживачів. Роботи виконуються Олександрівською філією концерну «Міські теплові мережі». З метою прискорення темпів, вони проводяться без вихідних – залучені дві бригади, які працюють позмінно, - розповів майстер філії концерну «МТМ» Олександрівського району Станіслав Іноземцев.

Дана теломагістраль живить теплом цілий квартал. Діють «тепловики» за технологією: зношені труби видаляють і далі, шляхом зварювання, приєднують до мережі нові. Загалом перед наступним опалювальним сезоном 2023-2024 рр. вже підготували 13 котелень та 1 центральний тепловий пункт. Роботи тривають.