Представник Запоріжжя взяв участь у саміті з питань розвитку громадського транспорту

14.06.2023 18:55

Представник Запоріжжя взяв участь у найбільшій події, присвяченій громадському транспорту та транспортній безпеці у світі - «Global Public Transport Summit 2023», який відбувся 4-7 липня у місті Барселона (Іспанія).

Саміт є головною світовою платформою для зустрічей, спілкування, обміну досвідом та налагодженням контактів тих, хто зацікавлений у розвитку громадського транспорту та представляють різні країни - представників муніципалітетів, відомих транспортних компаній та виробників транспорту, і головне міжнародних фінансових інституцій, що підтримують розвиток громадського транспорту. Завдяки співпраці з організаторами форуму українській делегації не тільки було надано безкоштовний вхід на подію, але й організовано окремі зустрічі з представниками Європейської комісії, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку та інших.

Запоріжжя на Саміті представляв заступник міського голови Запоріжжя Степан Махсма, який має великий досвід реалізації проєктів міжнародної співпраці, особливо у сфері інфраструктури та транспорту.

- На саміті перш за все мені вдалося розказати про актуальний стан речей із громадським транспортом у Запоріжжі, про актуальні потреби і можливі рішення існуючих проблем. Надзвичайно корисною була зустріч із представниками Європейської комісії, де вдалося обговорити долю підтверджених, але, на жаль, поки не профінансованих спільних проєктів, - зазначив Степан Махсма.

«Global Public Transport Summit» - це унікальна можливість знайти надійних партнерів в усіх сферах громадського транспорту, починаючи від проєктування та виробництва до фінансування та запуску його у місті. Запоріжжя цього року скористалося цією можливістю і вже працює над налагодженням співробітництва. Велика подяка міжнародним партнерам, що зробили цю поїздку можливою, надавши допомогу з логістикою.

Поїздка реалізована за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).