У Запоріжжі невідомі продовжують псувати сміттєві баки

16.06.2023 10:45

Вже не перший рік ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» несе великі збитки через дії вандалів. Невідомі підпалюють контейнери для побутових відходів, псують їх, перевантажуючи будівельним сміттям.

З початку року в Запоріжжі знищено понад 50 сміттєвих баків. А це завдає незручностей як мешканцям багатоповерхівок, так і фінансової шкоди підприємству.

Однією з причин, чому контейнери виходять з ладу та стають непридатними для подальшої експлуатації, є перевантаження. І в пластикові, і в оцинковані баки не можна викидати будівельне сміття. Від подібних дій пошкоджуються насамперед колеса контейнера.

Здебільшого ремонт коліс бригада проводить на місці. Якщо відновити контейнер на місці не вдається, його забирають ремонтувати на базу підприємства.

Крім того, через перевантажені контейнери виникають проблеми з гідравлікою сміттєвозів, що також негативно впливає на роботу «Вельтума».

Не меншої шкоди завдають і вандали, які спалюють пластикові баки для сміття. Тільки за останні півтора місяці в такий спосіб знищено більше десятка контейнерів.

- Якщо займання відбувається на одному контейнерному майданчику, де встановлено кілька пластикових баків, на жаль, згорають усі. Як з випадком у будинку 6 по вул. Олімпійській, де згоріло три контейнери. Станом на сьогодні вартість контейнера становить приблизно 10 тисяч гривень, - розповіла начальниця господарського відділу компанії «Вельтум – Запоріжжя» Оксана Кузнєцова.

Керівництво компанії також зазначає, що траплялись випадки, коли небайдужі люди, побачивши займання пластикового контейнера, оперативно гасили пожежу власноруч. А також закликає мешканців міста дбайливо ставитись до сміттєвих контейнерів для зберігання твердих побутових відходів та повідомляти про випадки навмисного знищення та крадіжки сміттєвих баків, підпалів, викидання в них будівельних відходів за телефонами: (067)539-19-10, (061) 228-55-25 (анонімність гарантується).