У Запоріжжі працює безпечний простір для жінок «Затишно Space»

21.06.2023 18:10

Вже місяць в обласному центрі діє безпечний простір для жінок «Затишно Space», де безкоштовно можна отримати психологічну, юридичну та соціа-льну допомогу. Тут підтримують жінок, які постраждали внаслідок війни, перебувають у складних життєвих обставинах чи потерпають від гендерно зумовленого насильства.

«Затишно Space» – це місце для саморозвитку та навчання. Тут панує атмосфера довіри, є можливість побути в дружньому жіночому колі та відпочити від життєвих негараздів і проблем. За словами відвідувачок, заходи, які тут організовують, завжди цікаві та змістовні. А фахівці допомагають вирішувати питання, з якими вони звертаються.

У просторі працюють психологи, юристи, соціальні працівники та педагоги. Для відвідувачок шість днів на тиждень тут проводяться різноманітні заходи, зокрема, семінари, тренінги й майстер-класи. А для дітей працює ігрова кімната.

Як говорять фахівці простору, спілкування в дружному колі та підтримка спеціалістів допомагають зняти напругу та стрес, з якими через війну стикається кожен українець. Більшість жінок звертаються до них з високим рівнем тривоги та питаннями подолання стресу. Тут вони отримують фахові консультації, знайомляться з техніками самодопомоги, а також беруть участь у майстер-класах. Поки жінки займаються з фахівцями, їхніми дітьми опікується педагог. Для дітей у просторі організовані різноманітні творчі заняття.

Центри «Затишно Space» працюють в шести містах України. Реалізує цей проєкт благодійний фонд «Восток SOS» за підтримки міжнародних партнерів. За перший місяць роботи у Запоріжжі до безпечного простору звернулись понад 200 жінок та дівчат. В планах центру - організувати ще й профорієнтаційні курси.