У Запоріжжі очікується погіршення погодних умов

17.01.2018 11:16

Дощ, що переходить у сніг, ожеледь, шквальний вітер – така погода очікується в обласному центрі найближчі два дні. Запорожців і гостей обласного центру закликають бути обережними, перебуваючи на вулиці - дотримуватися заходів безпеки, щоб уникнути травматизму, обмороження, переохолодження.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в Україні 17-18 січня погодні умови погіршаться.

Укргідрометцентр відзначає, що внаслідок впливу активного циклону ситуація значно погіршиться 18 січня.

У Запорізькій області і зокрема Запоріжжя прогнозують сильний дощ, що переходить у сніг. Також пориви вітру посиляться до 15-20 м/с. На дорогах утвориться ожеледь.

Для життєзабезпечення обласного центру передбачена робота комунальних служб у посиленому режимі. Є необхідні запаси паливно-мастильних та антиожеледних матеріалів. В аварійних ситуаціях для їх ліквідації задіюються аварійні бригади комунальних служб.

У період погіршення погодних умов автомобілістам рекомендують не виїжджати на дороги без потреби, також не залишати свій автотранспорт вдовж узбіч, щоб не перешкоджати роботі спецтехніки.

Для уникнення травматизму, обмороження, переохолодження городян і гостей обласного центру закликають, перебуваючи на вулиці, дотримуватися відповідних заходів безпеки.