З днем народження привітали учасницю визволення Запоріжжя

24.06.2023 14:35

Сьогодні 103 роки виповнилося Євгенії Сергіївні Гірник, учасниці Другої світової війни, яка брала участь у визволенні Запоріжжя від нацистських загарбників. Зараз вона мешкає у Вознесенівському районі міста.

Під час війни Євгенія Сергіївна Гірник була медичною сестрою у військових госпіталях, врятувала багато життів. Була учасником визволення України, зокрема нашого міста. Після війни вона приїхала до Запоріжжя та брала участь у відбудові міста. Багато років працювала вчителем, виховала не одне покоління справжніх запоріжців. Має нагороди.

З днем народження Євгенію Сергіївну привітав секретар міської ради Анатолій Куртєв, вручив іменинниці букет квітів та подарунки, побажав міцного здоров’я та ще багатьох років життя .

Під час зустрічі наголошувалося, що такі люди як Євгенія Сергіївна Гірник є справжньою гордістю Запоріжжя, прикладом для сучасних захисників України. Адже вони нагадують запоріжцям про перемогу над нацизмом та внесок, який українці зробили у цю Перемогу. Не менше значення для нашого міста мала післявоєнна відбудова. Запоріжжя відновилося з руїн і знову стало одним з найбільших індустріальних центрів України. Це було б неможливим без самовідданої праці запоріжців, таких запоріжців як Євгенія Сергіївна Гірник.