Запорізькі дорожники прибирають місто від снігу в цілодобовому режимі

17.01.2018 14:00

В обласному центрі продовжує йти сніг. Комунальники забезпечують, щоб дороги були проїзними, також розчищають від снігу тротуари, зупинкові комплекси. Роботи ведуться цілодобово. Окрему увагу, за дорученням міського голови Володимира Буряка, приділено дощоприймачам. Дорожники розчищають їх, щоб при підвищенні температури талий сніг не залишався на проїжджій частині.

Вже третій день поспіль у місті негода – йде сніг, при підвищенні температури переходить у дощ. Це ускладнює роботу комунальників. Ведеться розчищення та прибирання міста від снігу, вживаються антиожеледні заходи. Міський голова Володимир Буряк також акцентував увагу комунальних служб на важливості розчистки дощоприймачів на міських магістралях. Дані заходи дозволять уникнути підтоплень проїжджої частини і тротуарів.

Бригади КП «ЕЛУАШ» були задіяні в розчищенні міста від снігу в ночі. З шостої ранку заступила інша зміна.

- Графік насичений. Працюємо і в ніч і вдень. Бригади змінюються. Сьогодні вийшов у зміну з 6-ї ранку і до пізнього вечора. Зараз розчищаємо від снігу і посипаємо антиожеледними матеріалами тротуари і зупинкові комплекси по вулиці Перемоги, щоб людям було комфортно і безпечно ходити. Також сніг прибираємо уздовж бордюрів і чистимо дощоприймачі, - розповів асфальтобетонник КП «ЕЛУАШ» Олександр Свинарьов.

Роботи ведуться в цілодобовому режимі. Задіюються за потребою 75-78 одиниць спецтехніки. Також прибирають і посипають зупинки і тротуари 110 «елуашівців», близько 40 осіб - працівники субпідрядної організації.

- Сьогодні вночі йшов сніг - бригади були задіяні в прибиранні міста. Спочатку очищаються від снігу п'ять пріоритетних вулиць в кожному районі, з інтенсивним потоком транспорту, в тому числі громадського. Потім переходимо на другорядні. Зараз роботи ведуться по неохопленим в нічний час ділянкам. Охоплені тротуари і зупинкові комплекси. Йде потепління - розчищаємо дощоприймачі, щоб талий сніг йшов з дороги, - зазначила заступник начальника КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

За прогнозами синоптиків погодні умови в обласному центрі погіршуються. Очікується сніг, який переходить у дощ, ожеледь. Комунальники продовжують забезпечувати життєдіяльність міста.