Запоріжжя долучилося до акції «Запроси бабусю до кіно»

18.01.2018 12:30

Для підопічних міського геріатричного стаціонару організували похід у кіно. Вони відвідали кінотеатр ім. Довженка та переглянули фільм «Старі-розбійники».

За інформацією управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, у 2017 році у геріатричному стаціонарі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування відпочили 425 громадян, у тому числі за розпорядженням міського голови організовані 2 заїзди, під час яких безоплатно відпочили ветерани війни.

Геріатричний стаціонар працює в Запоріжжі вже багато років. Він створений за рахунок коштів бюджету міста для відпочинку 35 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які не мають рідних, котрі повинні забезпечити їм догляд і допомогу. Отримувачі соціальних послуг за бажанням розміщуються в затишних кімнатах, розрахованих на 1-3 особи, а також в кімнатах, пристосованих для людей, що пересуваються в інвалідному візку.

Співробітники геріатричного стаціонару працюють над тим, щоб кожен заїзд був багатим на події та свята: крім звичних лекцій, бесід, музичних віталень і гуртків рукоділля, підопічні відділення можуть проявити свої таланти і взяти активну участь у театралізованих святкових заходах.

В рамках всеукраїнського заходу «Запроси бабусю до кіно», організатором якого є «Східноукраїнська асоціація арт-терапії» та громадська організація «Інститут розвитку практичної психології», громадяни похилого віку які отримують послуги в геріатричному стаціонарі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), мали змогу переглянути художній фільм «Старі - розбійники» в кінотеатрі ім. Довженка.

Після сеансу громадяни поважного віку поділилися своїми позитивними враженнями. Перегляд фільму надав їм можливість насолодитися грою улюблених акторів, викликав хороші спогади про походи в кіно в минулому і створив святковий настрій.