У Центральній дитячій бібліотеці показали «Запоріжжя майбутнього»

28.06.2023 18:30

Виставка дитячих малюнків та поробок з такою назвою відкрилась сьогодні. Юні художники під час створювання своїх робіт могли обрати одну з двох тем – «Запоріжжя майбутнього» або «Скарб Запоріжжя». Благодійники не тільки відзначили талановитих авторів, але й влаштували для них свято просто неба.

До виконання завданнь юні художники віком від 4 до 16 років підійшли творчо та креативно. Малювали все, чого бажала дитяча фантазія: від роботів до автотранспорту майбутнього. Окрім цього, на картинах дітей можна побачити улюблені місця запоріжців, славнозвісну Хортицю, а також янголів Перемоги. П'ятнадцятирічна Валерія намалювала літак «Мрія» у запорізькому аеропорту.

-Чому саме цей малюнок, тому, що «Мрія» стала для мене таким, як символом, і я все ж таки сподіваюся, що літак відновлять. Тоді це буде таким феніксом, знаком, що все повертається, навіть, якщо його зруйнують, - розповіла учасниця виставки Валерія Калінчук.

Результати дитячої творчості представили на виставці, що відкрилась в Центральній дитячій бібліотеці. Батьки юних художників, які у день відкриття завітали на захід, розповіли, що малювання неабияк відволікає малечу від війни.

- Діти, коли почули, що буде такий захід, одразу захотіли взяти участь. Мама побігла швиденько купувати їм все, що треба: бумагу, ватман, олівці. Дитина з радістю малювала нашу Хортицю, - розповіла мама учасника виставки Олена.

Конкурс малюнків організувала одна з громадських організацій ще в грудні минулого року, а підсумки підбили навесні. Нині ж вирішили продемонструвати дитячі роботи широкому загалу.

У день відкриття виставки для дітей організували масштабне свято просто неба з різноманітними іграми, квестами, майстер-класами, руханками. Тут ніхто не сумував.

-Рівно півроку тому в нас було декілька конкурсів. Діти підготували нам малюнки, які ми презентували тоді як Запоріжжю, так і навіть Франції. Сьогодні ми з нашою командою і бібліотекою в Олександрівському районі вирішили не просто влаштувати показ цих робіт, але і разом з нашими партнерами «Карітас Ukraine» зробили на дитячому майданчику такий розважальний захід, - проінформував засновник ГО «DobroDiy Ukraine» Дмитро Добродій.

Виставку можна відвідати до 7 липня в Центральній бібліотеці для дітей, що в Олександрівському районі.