Стартує проєкт з надання грантів для мікробізнесу

29.06.2023 16:35

Протягом липня починає діяти новий мультидонорський проєкт з надання безповоротних грантів мікробізнесу. Головна мета проєкту - підтримка відновлення та стійкості мікропідприємств у деокупованих та постраждалих від війни регіонах України.

В межах грантової програми 750 підприємців зможуть отримати фінансування для відновлення своєї господарської діяльності. Сума фінансування - до 4000 євро у гривневому еквіваленті. Отримані кошти можуть бути спрямовані на придбання обладнання, ремонт пошкоджених приміщень, закупівлю сировини та матеріалів, виплату заробітної плати, орендну плату та інші господарські витрати.

Заявки на участь в проєкті підприємці зможуть подати через портал Дія.Бізнес у три етапи.

На першому етапі на отримання грантів можуть подаватися підприємці з найбільш постраждалих від війни областей: Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької, Київської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Херсонської.

На другому етапі на отримання грантів можуть подаватися підприємці, які повернулися на деокуповані території Київської, Чернігівської, Харківської, Херсонської, Донецької, Сумської областей чи інших областей, які будуть деокуповані на момент подання заяви.

А на третьому етапі на отримання грантів можуть подаватися підприємці з усіх регіонів України, крім тимчасово окупованих, чиї компанії важливі для забезпечення населення основними товарами та послугами.

Дати початку кожного з етапів буде повідомлено додатково.

Грантовий проєкт буде реалізовано в рамках ініціативи «EU4Business: Відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП в Україні». Програма фінансується спільно Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччини (BMZ) і реалізується GIZ у рамках проекту BMZ «Використання та імплементація Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною у сфері торгівлі».