Олександрівський район прибирають від обрізаних гілок дерев

18.01.2018 13:35

У всіх районах обласного центру тривають роботи з благоустрою. Один з важливих напрямків - прибирання прибудинкових територій. Після кронування та знесення аварійних дерев залишається багато гілок, які необхідно вивозити. Планові роботи з прибирання гілок організовують районні адміністрації за участю керуючих компаній.

Роботи з прибирання дворів та вулиць розгорнулися в Олександрівському районі. Сьогодні вивозили гілки, що залишилися після кронування дерев на вул. Костянтина Великого та Фортечній.

За словами заступника глави Олександрівської райадміністрації Олександра Наріженка, масштабне прибирання району почали ще в кінці минулого року. Залучили до нього керуючі компанії, техніку комунальних підприємств.

- Частково роботи були виконані в кінці минулого року, в 2018 прибираємо скупчення обрізаних гілок за рештою об'єктів. В тариф з утримання будинків ця робота не входить. Міська влада, районні адміністрації знаходять розуміння і консенсус з керуючими компаніями. Ми в міру можливості забезпечуємо транспорт для вивезення гілок листя. Двірники управляючих компаній «Місто для людей», «Наше місто» виконують навантаження. Транспорт надають комунальні підприємства, приватні підприємці, - розповів заступник голови районної адміністрації запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко.

У 2018 році з території Олександрівського району прибрані гілки по 29 об'єктам з 55 запланованих (близько 20 т). У день працює 2-3 одиниці великовантажної спецтехніки, яка виконує по кілька ходок. Гілки частково вивозяться на полігон ТПВ, частково на базу Концерну «Міські тепломережі», де їх подрібнюють і використовують для опалення.

У планах на найближчий час в Олександрівському районі прибирання гілок на вулицях Фортечна, Українська, Шкільна, Глісерна.