У Запоріжжі міняють контейнери для сміття

30.06.2023 12:35

У місті продовжують підвищувати якість послуги з вивезення сміття. Компанія «Вельтум-Запоріжжя» замінює частину контейнерів на нові. Загалом найближчими днями підприємство планує замінити 29 контейнерів у Шевченківському районі. Сьогодні роботи були виконані за адресою вул. Миколи Корищенка, 21.

Компанія «Вельтум-Запоріжжя» закуповує контейнери за обігові кошти підприємства. Загалом цього року планується придбати та встановити 500 нових контейнерів. З них 360 вже закупили. Зараз замінюють контейнери на вулиці Миколи Корищенка, а протягом липня та серпня встановлять нові контейнери замість старих у Комунарському, Хортицькому та Заводському районах.

Начальник господарського відділу «Вельтум-Запоріжжя» Оксана Кузнєцова розповідає, що підприємство проводить закупівлю нових контейнерів кожного року, тому що вони протягом певного часу зношуються.

- Термін експлуатації насаперед залежить від того, як люди використовують контейнери. Якщо - лише для побутових відходів, то контейнери служать довго. А якщо населення складує туди великогабаритні відходи, будівельне сміття, то контейнери швидко деформуються, ломаються колеса від важкості. Тому виникає потреба проводити їх заміну або ремонт. Крім того, є така проблема - пластикові контейнери підпалюють вандали. Тому ми намагаємось закупати більше металевих контейнерів, ніж пластикових. А один металевий контейнер вартує від 16 тис. грн., у той час як пластиковий - в межах 10 тис грн. Цього року ми вже провели закупівлю 360 оцинкованих контейнерів, - говорить начальник господарського відділу «Вельтум-Запоріжжя» Оксана Кузнєцова.

Також фахівці «Вельтум-Запоріжжя» наголошують, що вкрай важливо, аби містяни вчасно сплачували за надану послугу, адже саме завдяки цим коштам підприємство забезпечує стабільне вивезення сміття та має можливість оновлювати контейнери.