Інспектори муніципальної варти почали патрулювання міста

30.06.2023 18:55

Так, сьогодні 30 червня, інспектори КП «Муніципальна варта» вийшли на своє перше патрулювання. Стартували від центрального вході міськради і рушили далі по районам міста.

У перший день самостійного патрулювання новобранцям побажав успішного старту секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

- Муніципальна варта є практично у всіх великих містах, прийшов час і нам її створити. Зараз небезпечно і наші органи правопорядку направлені на ліквідацію правопорушень, в тому числі й проявів сепаратизму. Дуже багато людей приїздять в місто і ми не знаємо їх намірів. Місто повинне жити, місто повинне працювати. Муніципальна варта буде працювати разом з інспекцією з благоустрою. Вони проходили навчання – як в теорії,так і на практиці. На сьогодні, вони готові і можуть працювати, - зазначив Анатолій Куртєв.

Насамперед, основне завдання муніципальної варти - це профілактика порушень у сфері благоустрою. 

- Один з напрямків роботи поліції - протидія порушенням правил благоустрою. Якщо муніципальна варта забере у нас цю ділянку відповідальності, будемо дуже вдячні. Це неабияк важливо. Ми обличчя поліції. Ви – обличчя міста. Тому, ваша робота, перш за все, сприятиме комфортному проживанню містян. Ми, в свою чергу, зможемо більше уваги приділяти саме забезпеченню публічного порядку, боротьбі зі злочинністю, профілактиці правопорушень, - наголосив заступник начальника Запорізького районного управління Головного управління Національної поліції в Запорізькій області з превентивної діяльності, підполковник поліції Євгеній Шепель.

Чи не найголовніший критерій відбору кандидатів до лав КП «Муніципальна варта» – мотивованість та активна громадянська позиція. Вітається фізична підготовка, юридична освіта. Перевага при працевлаштуванні надається військовослужбовцям.

- Відбір кандидатів відбувається за критеріями фізичного та психо-емоційного стану. Обов’язковим для всіх кандидатів було проходження співбесіди, спільних заходів разом з Національною поліцією, попередніх тренінгів під час яких, працівники Національної поліції оцінювали стан людини, тобто наскільки кандидат може протистояти стресовим ситуаціям. Ви розумієте, що працівники муніципальної варти працюють з потенційними правопорушниками, працюють на вулицях, тож можливі певні конфліктні ситуації, – розповів директор департаменту муніципального управління Віталій Лисенко.

У подальших планах здійснити злиття муніципальної варти з інспекцією з благоустрою.