Запорізька міська лікарня №1 отримала сучасне медобладнання від волонтерів

03.07.2023 15:15

Презентація сучасного діагностичного та лікувального обладнання відбулась сьогодні у стінах міської лікарні №1. П’ять одиниць дороговартісного обладнання для скринінгу внутрішніх органів, профілактики тромбозу та проведення біопсій презентували представники благодійників та волонтери, які взаємодіяли з медичним закладом для закриття його нагальних потреб.

Поповнення лікарні №1 сучасним медичним обладнанням стало можливим завдяки спільній злагодженій роботі волонтерської групи «Запоріжжя. Допомога. Арсенал» та американської компанії «CARGILL Inc.», філіал якої був представлений в Україні - в тимчасово окупованій Новій Каховці. Представники компанії в Україні та волонтери проявили ініціативу та розпитали медичні заклади Запоріжжя про нагальні потреби.

Таким чином вже закупили сучасні хірургічні столи, дефібрилятори та хірургічні набори для Запорізької обласної клінічної лікарні. Тепер презентували результати своєї взаємодії у Запорізькій міській лікарні №1. Загальна сума наданої медичної допомоги – понад 5 мільйонів гривень.

КНП «Міська лікарня №1» Запорізької міської ради - це заклад охорони здоров’я, який надає спеціалізовану медичну допомогу вторинного рівня як у відділеннях стаціонару, так і силами фахівців поліклінічного відділення.

Основні напрямки діяльності лікарні - стаціонарна допомога хворим терапевтичного та хірургічного профілю, поліклінічна допомога вузьких фахівців, профілактичні огляди для співробітників підприємств.

За підрахунками медиків, за рік через стаціонарне відділення медзакладу проходить близько 5 тисяч пацієнтів. Через амбулаторію – понад 25 тисяч людей.

В рамках взаємодії з благодійниками та волонтерами міська лікарня №1 отримала:

  • відеогістерорезектоскоп з набором інструментів -1шт;
  • дуоденоскоп з торцевою оптикою для проведення папілосфінктеротомії -1 шт.;
  • відеобронхоскоп з набором інструментів -1 шт.;
  • відеоцистоскоп з набором інструментів -1шт.;
  • біохімічний аналізатор.

- Ми довго мріяли про це обладнання. Воно дуже вартісне, але дуже потрібне для наших пацієнтів. Раніше без цього медобладнання нам часто було вкрай незручно в плані логістики, бо доводилось переадресовувати наших пацієнтів до інших медичних закладів міста чи навіть в інші міста. А це все час, який часто є дуже дорогоцінним для збереження життя та здоров’я людини. Тепер всі необхідні діагностичні обстеження та лікувальні заходи ми можемо робити тут, в стінах нашої лікарні. Це значно пришвидшує та полегшує нашу роботу, - розповіла директорка Запорізької міської лікарні №1 Анастасія Саржевська.

На черзі в планах благодійників – закупівля та передача необхідного обладнання Запорізькому обласному онкологічному диспансеру та Запорізькому пологовому будинку №9.