У Шевченківському районі відбулось навчання з військового обліку

19.01.2018 15:00

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулось інструкторсько-методичне заняття з організації та правил ведення військового обліку та бронювання на підприємствах. На заняття були запрошені відповідальні за ведення військового обліку понад 30 підприємств, установ та організацій району.

Заступник голови районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Володимир Гриньов ознайомив усіх присутніх з розпорядженням голови районної адміністрації «Про стан військового обліку та бронювання військовозобов'язаних на території Шевченківського району м. Запоріжжя у 2017 році та заходи щодо його поліпшення у 2018 році».

Начальник відділення військового обліку і бронювання солдатів, сержантів запасу Шевченківського районного військового комісаріату Сергій Архіпов зазначив, що за результатом перевірок 2017 року встановлено, що стан військового обліку і бронювання, у порівнянні з минулим роком, покращився. Облік військовозобов'язаних здійснюється на картах державного зразка, керівні документи в наявності, відповідають методичному посібнику. Однак, є і недоліки, за словами військовослужбовця, не рідко підприємства приймають на роботу військовозобов'язаних без перевірки їх військових квитків або тимчасових посвідчень, не беруть їх на військовий облік у військкоматі. Непоодинокі випадки, коли про зміни облікових даних взагалі не повідомляється.

Серед заходів 2018 року, направлених на усунення недоліків, Сергій Архіпов назвав проведення перевірок значної кількості підприємств району, а також звірок карток П-2 персонального обліку з обліковими картками військового комісаріату.

Володимир Гриньов подякував усім присутнім за роботу на занятті та побажав покращувати військово-облікову роботу в районі.