БФ «Карітас Запоріжжя» організував благодійний кулінарний майстер-клас

06.07.2023 17:45

Благодійний фонд «Карітас Запоріжжя» організував безкоштовний майстер-клас для дітей з приготування італійської піци. Захід відбувся на базі «Простору, дружнього до дітей». Створювала смаколики малеча самостійно, однак під наглядом піцейоли.

Майстер-клас з приготування піци почався з роботи з тістом. Шеф-повар показав дітям, як розкатати тісто в пласке коло, а потім доповнити його соусом, сирами та улюбленими начинками.

Серед маленьких кулінарів і Єгор. Хлопець зізнається, що готував піцу вперше.

- Мені дуже сподобалось. Моментами було трохи хвилююче, бо я не знав, чи правильно додаю інгредієнти. Втім, там, де було складно, мені допомогли. Особливо з тістом. А начинку я вже самостійно посипав, - розповів учасник заходу Єгор.

Керувати процесом та допомагати малечі взялися представники одного з місцевих закладів харчування. Під пильним наглядом шеф-кухаря кожен зробив свою унікальну піцу, додавши все на власний смак.

- Всі продукти були вже готові, все було свіже. Щойно нам запропонували таку активність, ми одразу погодились, без будь-яких роздумів. Тому що для нас це теж дуже цікава практика, цікавий досвід і гарний настрій від взаємодії з дітьми, - розповів шеф-кухар Денис Колосов.

Наприкінці зустрічі юні шеф-кухарі отримали сертифікати про успішне проходження майстер-класу та порцію піци для себе і своїх близьких, яку кожен зробив самотужки.

У благодійному фонді «Карітас Запоріжжя» розповідають, що організовують заходи для дітей зараз майже щодня. Серед малечі як містяни, так і вимушені переселенці.

- Зібрали діточок міста Запоріжжя. Це дітки по реєстрації впо, мешканці міста шкільного віку. 15 діточок сьогодні приготували свою особисту найсмачнішу піцу. У нас "Простір, дружній для дітей" функціонує кожного дня. Батьки реєструються і можуть відвідувати цілий місяць безкоштовно наші інтерактивні ігри, заняття - творчі, арт-терапевтичні, просто пізнавальні, - розповів координатор “Простору, дружнього до дітей” БФ «Карітас Запоріжжя» Єгор Прокопенко.

Зареєструватися на заходи, що організовують на базі  «Простору, дружнього до дітей» благодійного фонду «Карітас Запоріжжя», можна у їх соцмережах. Представники організації просять не зволікати, адже кількість місць обмежена.