У 2017 році в Запоріжжі кроновано понад 26 тисяч дерев

19.01.2018 14:15

Запорізькі озеленювачі круглий рік доглядають за деревами. Зараз сприятлива пора для обрізки, формування крон, щоб до весни зелені насадження росли з новою силою, а також мали естетичний вигляд і були безпечними для городян. Також комунальники видаляють старі аварійні дерева. До робіт приступили з початку року.

Фахівці КРБП «Зеленбуд» виконують роботи з обрізки та видалення старих аварійних дерев у всіх районах обласного центру на закріплених територіях вулиць, парків, скверів.

Це дуже важливий напрямок роботи. Від своєчасності виконання обрізки, омолодження залежить те, як будуть рости і розвиватися дерева далі. Також комунальники виконують формувальну обрізку, надаючи кроні дерев естетичний вигляд.

Сьогодні одна з бригад підприємства приводить до ладу липи, що ростуть уздовж проїжджої частини вулиці Моторобудівників у Шевченківському районі. На даній ділянці «зеленбудівцям» необхідно обрізати і сформувати крони близько 30 дерев.

- Обрізка дерев необхідна для їх здоров'я. Крім того прибираються старі сухі гілки. Формувальна обрізка виконується для надання певної форми кроні дерева і його краси. Після робіт з омолодження зелені насадження починають рости та розвиватися по-новому. Сьогодні ми формуємо крони лип, які вже до весни будуть радувати своєю красою. Роботи необхідно виконувати раз в два роки, - розповіла фахівець КРБП «Зеленбуд» Вікторія Лисак.

За підсумками 2017 року «зеленбудівці» обрізали 26000 і видалили близько 1300 старих аварійних дерев. У новому році почали роботи з початку січня. Не менший фронт робіт передбачено у 2018 році.

- Планується в поточному році виконати обрізку близько 25 тис. та видалити 1000 старих аварійних дерев. Видаляються зелені насадження тільки на підставі завірених фахівцями управління з питань екологічної безпеки спеціальних актів і рішень виконкому міськради. Важливо відзначити, що паралельно у весняний та осінній періоди висаджуються молоді дерева. У 2017 році в Запоріжжі було висаджено близько 2х тисяч дерев, - поінформував директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Роботи з обрізки та видалення старих аварійних дерев тривають.