Запорізька міська лікарня № 4 отримала машину швидкої допомоги від міжнародних партнерів

10.07.2023 09:55

Міста-побратими та міжнародні партнери всебічно підтримують Запоріжжя. Зокрема одна з наданих швидких працює у червертій міській лікарні. Автомобіль сучасний і оснащений усім необхідним.

Автомобіль швидкої допомоги запорізькій четвертій міській лікарні передали в якості гуманітарної підтримки німецькі партнери з міста-побратима Оберхаузен. Машина обладнана усім необхідним для надання медичної допомоги та транспортування важкохворих пацієнтів. Є ноші, функціональне та зручне крісло, препарати для обробки ран - антисептичні засоби, перев'язувальний матеріал. Також є монітор пацієнта і навіть охолоджувач.

На новій «швидкій» медики здійснюють кілька виїздів на добу - перевозять важкохворих у різні медзаклади для проходження додаткового обстеження та лікування. Медики зазначають, що така машина лікарні була дуже потрібна і дякують Оберхаузену за підтримку і допомогу у складний час. Адже з початком повномасштабної війни кількість паліативних хворих у лікарні суттєво збільшилась. Постійно заповненими є майже всі ліжка стаціонару. А завдяки такій допомозі міста-побратима, вдасться врятувати не одне життя.

Нагадаємо, за останній час сучасні карети швидкої допомоги від міст-побратимів та інших міжнародних партнерів, окрім четвертої, отримали третя та восьма міські лікарні Запоріжжя.