Запорізькі діти змістовно проводять канікули у новому освітньому центрі

10.07.2023 10:15

Місяць тому за підтримки Nova Ukraine та Фонду Говарда Баффета у Запоріжжі відкрився освітній центр для дітей “Змістовно” на базі Запорізької гімназії №71. Близько 40 дітей приходять до гімназії щодня - вивчають польську мову, знімають сюжети для власної кіностудії, малюють та майструють.

Центр «Змістовно» відвідують не лише гімназисти, а й всі охочі. Вчителі 71-ї гімназії, вони ж і волонтери, знаходять чим зацікавити дітей різного віку. Напрямки занять дуже різноманітні: у просторі є ляльковий театр, гуртки з майстрування, власна кіностудія, де діти вчаться фотографувати, знімати і монтувати відео, робити сюжети для соцмереж чи для сайту гімназії.

В освітньому просторі також є можливість вивчати польську мову. І наймолодші, і найстарші учні кілька разів на тиждень відвідують заняття. Програма навчання залежить від віку дітей – молодші школярі знайомляться з польською мовою в ігровій формі – вчать пісеньки, віршики, дивляться мультфільми польською мовою і таким чином занурюються у мовне середовище.

- У нас є багато локацій, де займаються діти різними видами активності. Розклад побудований так, щоб зранку діти проводили заняття в актовому залі, а після обіду виходили на спортивний майданчик і вже там працювали разом з волонтерами у спортивних секціях. Цей простір може відвідувати будь-яка дитина – не важливо, живе вона у нашому місті постійно чи тимчасово. Волонтери центру ставлять перед собою мету навчити дітей розкривати свої таланти, працювати у команді, розвивати критичне мислення та креативність, поводитися безпечно під час війни, - розповіла волонтерка освітнього простору «Змістовно» Катерина Левченко.

Близько 40 дітей приходять до гімназії щодня, де хоч ненадовго забувають про війну. Заняття у центрі безоплатні, тож освітяни запрошують всіх охочих  на пізнавальні курси.