У Запоріжжі працює муніципальна варта

10.07.2023 11:30

З 30 червня 20 інспекторів муніципальної варти вийшли на патрулювання вулиць міста. Інспектори виконують завдання у сфері охорони громадського порядку, контролю за станом благоустрою, превентивної роботи та активно співпрацюють з правоохоронними органами.

Аналогічні підприємства є у багатьох містах України. Своєю роботою інспектори муніципальної варти розвантажать співробітників Національної поліції , які в умовах війни мають багато нових завдань. Крім того, однією з причин створення КП «Муніципальна варта» у Запоріжжі була оптимізація структури та функцій комунальних підприємств, що дозволяє скоротити витрати на оплату праці адміністративного та управлінського персоналу, але натомість дозволить значно розширити повноваження працівників та підвищити ефективність їх роботи.

Головним завданням інспекторів КП «Муніципальна варта» є забезпечення дієвого контролю за благоустроєм території міста Запоріжжя, попередження, запобігання та припинення правопорушень у встановленому чинним законодавством порядку. Також інспектори «Муніципальної варти» наділені повноваженнями складати адмінпротоколи за понад 28 статтями КУпАП. Серед найпоширеніших - порушення правил благоустрою, прав споживачів у сфері торгівлі, утримання хатніх тварин та інші. У подальшому планується здійснити злиття муніципальної варти з інспекцією з благоустрою.

КП «Муніципальна варта» має офіційну сторінку у Фейсбуці, де запоріжці можуть отримати актуальну інформацію про роботу цього підрозділу.