Володимир Буряк: «Поки в місті не настануть сприятливі погодні умови, робота комунальників буде організована цілодобово та без вихідних»

21.01.2018 12:27

Сьогодні міський голова Володимир Буряк зібрав комунальників, представників керуючих компаній. Вони відзвітували про результати роботи з очищення доріг та інших закріплених територій від снігу, обробки їх антиожеледними матеріалами.

Вночі 21 січня в Запоріжжі знову погіршилися погодні умови. Пішов сніг. Комунальники вже вночі вийшли для ліквідації наслідків снігопаду. Зараз сніг припинився, однак робота триває. Дороги, тротуари, зупинки громадського транспорту, внутрішньоквартальні та прибудинкові території очищають від снігу, обробляють антиожеледними матеріалами.

Комунальні служби міста були готові до погіршення погодних умов. Техніка та робітники перебували в черговому режимі. Це дозволило їм відразу ж приступити до роботи.

Рясний снігопад розпочався о п'ятій ранку. Однак техніка комунального підприємства «ЕЛУАШ» вийшла на міські магістралі вже о третій годині ночі, обробляючи їх антиожеледною сумішшю, щоб не допустити виникнення криги на дорогах і знизити небезпеку аварійності. Після випадіння снігу дорожники приступили до механічного прибирання доріг. Техніка працює безупинно, міняються тільки бригади робітників.

Порядку 800 двірників приступили до роботи о шостій годині ранку, почавши з розчищення виходів з під'їздів та доріжок. Перший етап роботи - з 6:00 до 12:00, другий буде організований з 14:00 до 17:00. З дев'ятої години на внутрішньоквартальних територіях почали працювати 29 одиниць спеціальної техніки. Відзначимо, завтра двірники будуть працювати з п'ятої ранку, так як вночі прогнозують снігопад.

- Сьогодні вихідний день, однак, це не означає, що працювати необхідно абияк. Зараз сніг припинився. Завдання - розчистити, посипати антиожеледними матеріалами дороги, в тому числі другорядні і внутрішньоквартальні, тротуари, прибудинкові території, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова поставив завдання всім службам підключити до роботи максимально можливу кількість людей і техніки. Це стосується не тільки КП «ЕЛУАШ» і керуючих компаній («Запоріжремсервіс», «Мрія», «Місто для людей»), а й інших комунальних підприємств, за якими закріплені території для прибирання - «Зеленбуд», «Запоріжміськсвітло», «Титан», концерн «Міські теплові мережі»,«Водоканал» і так далі.

- Завдання районних адміністрацій організувати роботу промислових підприємств, які допомагають місту, виводячи на вулицю техніку і робітників. Також необхідно проконтролювати, щоб підприємці розчистили ділянки біля своїх магазинів. Від снігу повинна бути розчищена територія ринків і біля них. Окрему увагу слід приділити територіям біля шкіл, дитячих садків, лікарень, - підкреслив Володимир Буряк.

Міський голова також повідомив, що в понеділок і вівторок за прогнозами знову очікується снігопад. Також на наступному тижні прогнозується похолодання. Володимир Буряк нагадав, що в умовах можливого похолодання прийняти людей повинні бути готові організовані в місті пункти обігріву.

- Всі служби продовжують працювати в посиленому цілодобовому режимі. Сьогодні необхідно виконати максимально можливий обсяг роботи. Також потрібно бути готовими до відновлення снігопаду, який за прогнозом очікується в понеділок і вівторок, щоб оперативно відреагувати на погіршення погоди, - заявив Володимир Буряк.