У Запоріжжі відкриють новий дитячий простір

12.07.2023 10:25

Незабаром в обласній універсальній бібліотеці відкриють хаб для малечі. Нині – тривають фінальні роботи з облаштування.

Ініціаторами проєкту зі створення дитячого простору стали громадська організація «Культурна Ліга Сходу» та німецьке урядове агентство міжнародного співробітництва «ДЖІ АЙ ЗЕД». Відвідувати його зможуть як маленькі переселенці, так і запоріжці, адже війна торкнулась кожного. За словами організаторів, головна мета проєкту - знизити тривожність та рівень стресу у малечі, а також створити простір на допомогу батькам, де можна буде за необхідності залишити дітей під наглядом на кілька годин.

З дітьми тут планують проводити розважальні та освітні заходи, а також майстер-класи. В майбутньому в хабі будуть надавати й консультації психолога - як для дітей, так і для батьків, бо стресовий стан може з легкістю передаватися малечі від дорослих.

Наразі в дитячому просторі завершили ремонт, встановили меблі та необхідну техніку. Підготовчі роботи – на фінальному етапі, тож організаторам залишилось визначитись лише з назвою хабу. Нині проводять відповідне опитування в соцмережах. Наразі обирають із трьох варіантів: «Академія дитинства», «Дивокрай» і «Букландія».