Вихованці ДЮСШ «СПАС» повернулися з міжнародних змагань з медалями

14.07.2023 09:40

Чотири призових місця на міжнародному турнірі з литовської національної боротьби - з такими результатами повернулися запорізькі спасівці зі змагань у Польщі, які відбулись у рамках Європейських Ігор наприкінці червня. Вони вперше виступали за кордоном, а також у новому для себе виді спорту - литовській боротьбі «рістініс».

У Польщі вихованці ДЮСШ «СПАС» продемонстрували показовий виступ зі Спасу, а далі змагались вже у новому для себе виді спорту - литовській національній боротьбі «рістініс». Хоч вона і має свої особливості, проте дещо схожа на козацький рукопаш. Тож борцям було нескладно перелаштуватись на литовську національну боротьбу.

- Скажімо так, народні види боротьби чимось схожі. Звичайно, що з певними відмінностями: захватів, позицій бійців, дозволених або недозволених прийомів. Але загалом багато є спільного. Наші вихованці привезли 2 других і 2 третіх місця з турніру. Я оцінюю ці результати дуже добре, тому що все ж це новий для них вид спорту. І дійти до першої сходинки п’єдесталу важко. Тим більше, що там є діти, які професійно цим займаються, - розповідає тренер-викладач Жаклін Літава.

Підготуватись до змагань було нелегко у зв’язку з постійними тривогами та близькістю лінії фронту, проте наші хлопці та дівчата не втратили майстерності. Розпочали підготовку до змагань ще взимку. На тренуваннях, які проходили чотири рази на тиждень, викладались на повну.

Нині на спасівців чекає невелика пауза, після якої вони розпочнуть підготовку. Спочатку - до літнього міського фестивалю бойових мистецтв, а згодом готуватимуться до чемпіонату Запоріжжя.