У Запоріжжі відзначили День Соборності України

22.01.2018 12:15

22 січня у Запоріжжі, як і по всій країні, відзначається День Соборності України. Представники обласної і міської влади, керівники районів, військовослужбовці, громадськість та учнівська молодь міста зібралися на урочистий захід біля пам’ятника Тарасу Шевченку біля Шевченківської райадміністрації. З боку міської влади в мітингу взяли участь перший заступник запорізького міського голови Сергій Мішок та секретар міської ради Роман Пидорич.

Під час урочистостей була відзначена історична важливість подій 22 січня 1919 року, коли в Києві на Софійській площі був оприлюднений акт об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну державу. Акт злуки став реальним втіленням вікової мрії мільйонів українців про свою суверенну країну. І сьогодні це свято символізує згуртованість та неподільність українських земель.

- Враховуючи сьогодні всі події, які відбуваються в Україні, важливо, щоб люди пам’ятали та відзначали це свято, і українці не забували, що ми є одна країна. Місто Запоріжжя воно є мультинаціональне, але всі ми – це українська держава та український народ, - зазначив перший заступник міського голови Сергій Мішок.

Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто віддав життя за свободу України, зокрема загиблих у зоні АТО, та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.