У Запоріжжі працює мобільний дитячий простір від UNICEF

14.07.2023 17:45

Близько місяця у Запоріжжі працює нова дитяча локація — мобільний намет від UNICEF. Щодня його залюбки відвідують сотні маленьких запоріжців. Тут є все необхідне для розваг та розвитку дітей. З малечею працюють волонтери, аніматори та психологи, а найближчим часом — консультуватимуть педіатри

До мобільного дитячого намету своїх діток батьки приводять залюбки. Для багатьох він став постійним місцем відпочинку. Малеча знаходить для себе багато цікавих занять. Вони малюють, ліплять, плетуть поробки з бісеру тощо. Крім того, тут великий асортимент забавок, настільних ігор, книжок, м'ячів, є шахи та шашки. Також волонтери пригощають всіх чаєм з печивом.

- Ми надаємо психосоціальну підтримку дітям, в нас працюють досвідчені адміністратори, які проводять майстер-класи, проводять дитячі заходи. Батьки в захваті, просять відкривати якомога більше таких локацій, - розповів регіональний керівник дитячих точок “Спільно” Олексій Шевченко.

Всього по Україні вже відкрили понад сто таких локацій, п'ять з яких у Запоріжжі. Більшість з них розташовані на базі запорізьких шкіл. Всі осередки працюють щодня з 10-ї до 19-ї години. Під час повітряної тривоги зачиняються, всюди є укриття. Тому ці точки є не тільки цікавими, але і безпечними.