Запорізьким медикам передали захисний одяг від іноземних благодійників

18.07.2023 10:45

47 тисяч комплектів захисного одягу медикам однієї з лікарень обласного центру передало командування Об’єднаних сил ЗСУ. В переліку одноразові захисні та ізоляційні халати, шапочки та хірургічні маски. Такий гуманітарний вантаж надали іноземні партнери, а завдяки співпраці військових та благодійників необхідні засоби захисту були доставлені до Запоріжжя.

Такі високоякісні одноразові захисні халати, накидки, шапочки та хірургічні маски медикам цієї лікарні передало командування Об’єднаних сил ЗСУ спільно з волонтерами. Комплекти відповідають найвищим міжнародним стандартам: захищають поверхню тіла та дихальні шляхи, а також запобігають поширенню інфекцій. Медики додають, захисний одяг універсального розміру, що дозволяє ефективно працювати в умовах підвищеної складності.

- На фоні інформації, що рф може готувати чи готує теракт на ЗАЕС, нам потрібно мати все необхідне, бути пильними, свідомими, підтримувати один одного, бути вдячним нашим військовим, які нас захищають кожного дня, - розповідає співзасновник БФ “Захистити майбутнє” Олександр Дєєв.

Загалом такі гуманітарні ініціативи командування Об'єднаних сил діють з 2017 року. Реалізуються чимало проєктів. З початку повномасштабного вторгнення Збройні сили України передали значну кількість гуманітарної підтримки тим, хто її потребує, зокрема й до медзакладів. Цього разу таку допомогу отримала одна із запорізьких лікарень.

Представники лікарні висловили вдячність фонду “Захистити майбутнє” і військовим, особисто генералу Наєву, за співпрацю ще з 2017 року, коли військові доправляли до медзакладу дітей з окупованих територій на лікування і реабілітацію.

Допомогу медикам надали в рамках цивільно-військового співробітництва. Гуманітарний вантаж переданий до України іноземними партнерами в рамках реалізації положень меморандуму про співпрацю з командуванням Об'єднаних сил Збройних Сил України.